traineetraject met baangarantie, beyond, MedTech, Start bouw nieuw distributiecentrum Heerlen Medtronic-CEVA

Heerlen draagt €50.000 bij aan traineetraject met baangarantie

Het College van B&W gaat € 50.000,- uit het Fonds Economische Structuurversterking bijdragen aan een traineetraject bij medisch-technologische bedrijven in Heerlen. Het gaat met name om logistieke banen op MBO-1 en 2 niveau. De bijdrage uit het fonds is bedoeld voor het aanstellen van een leermeester die kandidaten begeleiding biedt bij de ontwikkeling van de vereiste kennis, houding en vaardigheden.

Medische logistiek

Wethouder Martin de Beer (economie, arbeidsmarkttoeleiding): “De medische logistiek ontwikkelt zich snel tot een van onze grote werkgevers. Dankzij deze subsidie uit het Fonds Economische Structuurversterking geven we een wezenlijke bijdrage aan de werkgelegenheidsgroei in deze sector.”

De MedTech sector in Heerlen en Parkstad groeit sterk. Bedrijven zoals Medtronic, Abbott Vascular, Doc Morris en Boston Scientific hebben behoefte aan opgeleid personeel en staan daarbij open voor mensen die langdurig uit het arbeidsproces zijn.
In samenwerking met deze bedrijven en met Manpower, wil de gemeente Heerlen de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt stimuleren. De gemeente verwacht hiermee zo’n 30 tot 50 kandidaten per jaar te laten doorstromen naar een arbeidscontract.

De kandidaten kunnen met behoud van uitkering een training-on-the-job doorlopen. Bij een positieve evaluatie van het traineetraject krijgen zij een contract voor 15 maanden via uitzendbureau Manpower.

Meer info

Mensen die belangstelling hebben om mee te doen aan dit traineetraject kunnen voor meer info en contactgegevens terecht op de site www.parkstadwerkt.nl.