medische logistiek

Samenwerkingsverband moet medische logistiek in Zuid-Limburg versterken

Vorig jaar maart zijn de eerste mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gestart met een innovatief arbeidsmarktproject. Doelstelling is dat deze mensen duurzaam met een diploma uitstromen naar een baan in de Medische Logistiek. Vandaag, 12 juni zijn de eerste deelnemers beloond met een mbo-diploma.

De eerste 6 deelnemers zijn 12 juni 2018 beloond met hun MBO-diploma. Al eerder konden ze rekenen op een baan via uitzender Manpower bij één van de Beyond bedrijven. Beyond is een samenwerkingsverband waarbij nu 4 grote bedrijven zich verenigen (Medtronic, DocMorris, Boston Scientific, Abbott Vascular) om ervoor te zorgen dat ze voor de lange termijn voldoende arbeidskrachten met de juiste competenties beschikbaar hebben. Deze vier bedrijven distribueren die medische devices en medicijnen over de hele wereld. Het samenwerkingsverband bestaat verder uit twee uitzendorganisaties (Flexpoint en Manpower), de Gemeente Heerlen, EKK Eagle Simrax en de regionale opleider ROC Leeuwenborgh.

Wethouder Martin de Beer, gemeente Heerlen, geeft het belang voor de regio aan: “Medische Logistiek is zeer belangrijk voor Zuid-Limburg. De branche zorgt voor een enorme economische boost in de regio en veel werkgelegenheid; ze groeit met honderden nieuwe banen per jaar. Als deze banen deels worden ingevuld door mensen die al langer aan de kant staan is dat een geweldige extra winst”