beyond, informatiebijeenkomst, medtech, medische logistiek

 

beyond is een samenwerkingsverband tussen medical device companies, opleidingsinstituten, uitzendbureaus en overheden (lokaal, regionaal, nationaal en euregionaal) gefocust op duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid. Zodat medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen én dat er reclame gemaakt wordt voor de branche bij scholen en nieuwe doelgroepen zodat ook in de toekomst de functies gevuld blijven. Britt Fielitz van WSP Parkstad levert de juiste kandidaten aan, die na het volgen van een werk-leerlijn kunnen starten bij één van de bedrijven binnen beyond.

 

beyond, informatiebijeenkomst, medtech, medische logistiek

V.l.n.r.: Maurice Thelen (site director Abbott), Meriam Weiss (Trajectbegeleider beyond/Manpower), Falko Houben (Sustainability manager Medtronic), Martijn Lamberti (commercieel directeur WSP Parkstad)

De informatiebijeenkomst vond plaats bij één van de partners van beyond, namelijk bij Abbott. Abbott ontwikkelt o.a. medische hulpmiddelen voor de behandeling van hart- en vaatziekten. Tijdens de informatiebijeenkomst kwamen meerdere partners van beyond aan het woord: Medtronic, Boston Scientific, DocMorris, Abbott en WSP Parkstad. Alle partijen deelden informatie over het huidige opleidingssysteem, het aantal succesvolle plaatsingen van 2019/2020 en hun doelen voor 2020.

Tot slot vertelde een kandidaat van Medtronic over zijn opleidingstraject van het afgelopen jaar. Murat is statushouder, maar durfde prima voor een groep mensen in het Nederlands te spreken: “De opleiding is heel leuk. In het begin was het moeilijk door de taal, maar nu kan ik al beter Nederlands. Iedereen vraagt altijd naar ervaring, deze heb ik nu”. Naast zijn positieve ervaring had Murat ook een advies voor de opleiders: “De basis leren uit boeken is goed, maar probeer ook andere manieren van leren. Laat kandidaten meer in de praktijk ervaring opdoen”. Murat eindigde zijn verhaal met zijn eerste geleerde woorden in het dialect: “Adië wa”.

beyond, informatiebijeenkomst, medtech, medische logistiek