beyond, medtronic, medtech, beademingsapparaat, longen, corona, coronavirus

Medtronic gaat de ontwerpspecificaties van het beademingsapparaat Puritan Bennett 560 openbaar delen. Dit om fabrikanten uit alle sectoren in de gelegenheid te stellen om snel nieuwe beademingsapparatuur te bouwen.

Medisch technologiebedrijf Medtronic heeft de PB 560 in 2010 op de markt gebracht. Het apparaat wordt wereldwijd verkocht in 35 landen. De machine kan in diverse zorgsettings ingezet worden. De product- en servicehandleidingen, de ontwerpvereisten, de productiedocumenten en schema’s zijn beschikbaar op Medtronic.com/openventilator. De softwarecode en andere informatie volgen nog.

De PB 560 is een compact, lichtgewicht en draagbaar beademingsapparaat dat ademhalingsondersteuning biedt voor zowel volwassenen als kinderen. „Medtronic erkent de acute behoefte aan beademingsapparatuur als levensreddende apparaten om de corona-infecties te beheersen. We weten dat voor deze wereldwijde crisis een wereldwijde respons nodig is. De afgelopen weken hebben we de productie opgevoerd. Maar we weten ook dat we meer kunnen doen, en dat doen we,” zegt Bob White, executive vice president van Medtronic.

Longen
Door een patiënt aan het beademingsapparaat te leggen, krijgen de longen van de patiënt de kans om uit te rusten en te herstellen, terwijl het apparaat de zuurstoftoediening overneemt en het in- en uitademen simuleert.

De productie van de ademhalingsapparatuur gebeurt onder meer in Ierland. De apparaten worden vervolgens via het distributiecentrum in Heerlen naar andere landen gestuurd.

Medtronic is wereldwijd actief in meer dan 150 landen en heeft ruim 90.000 mensen in dienst. In Nederland heeft Medtronic ruim 3000 medewerkers verspreid over vijf vestigingen, waaronder een internationaal distributie- en servicecentrum in Heerlen, het Bakken Research Center in Maastricht en een productiefaciliteit in Kerkrade.